Само в 7DniSofia.bg

Манолова и „Отровното трио“ с домашно за 4-ти клас/управленска програма

николай хаджигенов, мая манолова

От Фейсбук профила на Михаил Кръстев от Института за дясна политика

Прав беше Христо Иванов като казваше, че „няма ляво, няма дясно“. Доказателство за това е домашното за 4-ти клас, което са написали Мая Манолова и Отровното трио, и което трябва да играе ролята на управленска програма на формацията.

В този уникален сам по себе си документ във вихрен танц влизат десни предложения като повишаване на прага на ДДС от 50 000 на 200 000 лв. и откровени леви идиотии като повишаване на минималната работна заплата до 1000 лв. и (забележете!), повишаване на средната работна заплата до 2000 лв. Явно дългогодишните обяснения към политиците, че не те или държавата определят средната работна заплата нямат резултат.

Вътре, разбира се, присъстват и други предложения на красиви умове. Пример е как държавата ще се глобява сама себе си за всеки ден мръсен въздух, а парите ще се събират във фонд, който държавата ще използва за почистване на въздуха. И още куп безплатни, ама много безплатни неща…

Никога не е било проблем системните партии да бъдат сменени. Проблемът е когато кандидатите да го направят са по-зле дори от тях, което е трудно постижимо.  

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.