Само в 7DniSofia.bg

ГОРЕЩО! Отец разкри какво се крие зад Истанбулската конвенция: Искат да се унищожи християнството!

660_b4968d55a079d23271fd0596408cc0fb

Вълненията около Истанбулската конвенция идват от опасенията, че зад насилието над жени се прави опит да се замаскира джендър идеология. Това заяви пред Нова телевизия отец Александър Лашков от храм „Св. Троица“ на категоричната позиция на Светия Синод срещу ратифицирането на Истанбулската конвенция.

По думите му езикът на конвенцията е двусмислен, неясен и завоалиран. „Вчера един върховен съдия ми чете конвенцията, в която се казва, че може да има тълкувателна декларация, но тя няма да има правна тежест“, разкри той.
„В тази конвенция под формата за борба срещу насилието на жените се отварят вратите на абсурдни практики“, категоричен е отецът.

„Светът не отива към добро. Устоите, върху които обществото се крепи, се рушат. Не завиждам на политиците. Те са поставени между чука и наковалнята. Европа здраво натиска да се приеме конвенцията, а пък хората с право се бунтуват, защото искат да ни наложат напълно абсурдни практики. Това е война срещу човешката телесност. Това е ненавист срещу християнските ценности“, увери Александър Лашков.

„Наблюдава се една свободия, едно пълно разграждане на норми и ценности. Прави се опит да се унищожи християнството. В Конституцията на Европа нито веднъж не се споменава думата християнство“ заключи вярващият.

коментар

  • о. Николай

    25.01.2018 at 17:33

    Ех отче отче, мани запуши я, щом и теб купиха

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.