Лиляна Павлова звъни в ранни зори на Борисов заради Деница Златева! Министърът с горещи разкрития за оставката на проф. Петров

Лиляна Павлова (2)

С внесения бюджет в Народното събрание даваме заявка, че приоритет на правителството е именно образованието. За следващата година отделяме много голям бюджет за този сектор и вярвам, че проблемите ще бъдат решени. Това заяви пред Нова телевизия министърът по европредседателството на България Лиляна Павлова на въпрос за очаквания протест днес на служители на БАН.

“Не съм присъствала на срещите между Бойко Борисов и Деница Златева. Не знам колко са и какви са”, коментира тя.

“На път на сам се обадих на премиера Бойко Борисов. Знаете неговата реакция. Като джентълмен той не иска да коментира тези срещи. Ясната заявка, която г-н Борисов даде тогава, беше, че искаме да имаме национално съгласие по важните тема, започвайки с най-важната – европредседателството”, обясни Лиляна Павлова.

“Изобщо не съм обидена, че моят пост е предлаган на Деница Златева. Г-н Борисов искаше да има национално съгласие и обединение. Това е много разумен и голям политически ход, за който обаче в България не сме узрели”, обясни министърът по европредседателството.

“Проф. Николай Петров има подкрепата на ГЕРБ, на всички министри в правителството и лично на премиера Борисов. Когато той подаде оставка, ние преценихме, че има обвинение и компетентните институции трябва да си свършат работата. Министърът има подкрепата на партията, но това е един морален ход, който той направи”, обясни Павлова на въпрос за оставката на здравния министър.

“Важно е да отбележим, че случилото се със здравния министър има назначена проверка, но прокуратурата е отказала да прави разследване”, каза още тя.

“БСП се занимава само с битовизми и дребнотемия. Те целят единствено да омаскарят определени лица. Свеждат европредседателството до няколко срещи с кетъринг”, негодува министърът и добави: “Вече трети мандат оправяме щетите от управленията на БСП. Малко срам да имат, когато говорят за корупция.”