Раздават безплатно дърва на семейства с нисък доход! Удължават срока до края на октомври

Пари

Приемането на молби за отпускане на помощи за отопление продължава до края на октомври. Целевата помощ се отпуска за период от пет месеца – от 1 ноември до 31 март, съобщиха от Дирекция “Социално подпомагане”.

Нови условия за получаване на енергийни помощи са валидни от 17 юни. Промяната в наредбата за отпускане им се наложи заради увеличението на пенсиите.

Хората, които кандидатстват за енергийна помощ трябва да подадат молба-декларация по образец в дирекциите “Социално подпомагане” по постоянен адрес до края на октомври. В срок до 20 дни от подаване на молбата социален работник извършва анкета и определя правото на помощта. Изплащането за новия отоплителен сезон ще се извършва на два транша – за месеците Ноември и Декември не по-късно от края на месеца; до 31 януари – за месеците януари, февруари и март.

Предстои определянето на размера на целевата помощ за настоящия отоплителен сезон. Право на помощ ще имат лицата и семействата, чийто среден месечен доход за предходните шест месеца преди месеца на подаване на молбата е по-нисък от диференцирания минимален доход за отопление и отговарят на определени за това условия. За изминалия отоплителен сезон над 217 000 лица и семейства са подпомагани с помощ за отопление. Изплатената сума надхвърли 77 милиона лева.

 

Цената на дървата тази година е от 70- 80 лева за кубик.

Източник: standartnews.com

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *