Нова година може да донесе нов късмет за софиянци! Столицата пред големия шанс да се отърве от една от най-големите си цигански злини

7 Dni Sofia19.10.20174520
циганин с каруца

От 1 януари е възможно да се забранят каруците из софийските улици. Това обаче ще се случи, ако депутатите приемат промени в Закона за движението по пътищата, а общинските съветници променят наредби, пише в. Монитор.

В момента в Столичната община работна група обсъжда как точно да бъдат регламентирани промените. Един от искащите забрана на конете в столицата, общинския съветник Симеон Славчев заяви, че по темата има консенсус между всички политически сили. Славчев заяви, че общинарите работят съвместно с депутатите и напълно реалистично от догодина да се забрани движението на каруците.

„Всички районни кметове са на мнение, че трябва да се спрат каруците“, обясни Славчев и допълни, че това ще бъде в контекста на нещата за предстоящото председателство на страната на Съвет на Европейския съюз. В работната група обсъждат освен парична глоба, да се конфискуват и конете при неспазване на забраната. „В сега съществуваща наредба се изема само каруцата. Знаем много добре, че тя може да бъде скована с подръчни материали за 15 минути, а животното, което я тегли е ценното“, обясни Славчев.

Той заяви, че конете, които бъде отнети се предвижда да се ползват в програма за лечение на деца аутисти.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *