Борисов: От Пазарджик до Ямбол АМ “Тракия” е заприличала на Цариградско шосе…

Бойко Борисов (8)

Премиерът Бойко Борисов откри логистичен център за над 80 млн. лв. край с. Кабиле, община Тунджа, в района на автомагистрала “Тракия”.

“От Пазарджик до Ямбол автомагистрала “Тракия” е заприличала на Цариградско шосе, от двете страни има заводи, центрове, все едно караш в населено място, а от Пловдив до Ямбол вече са изградени 20 бензиностанции”, каза при откриването премиерът и заяви, че паралелно с магистрала “Хемус” трябва да се планира и разширението на “Тракия”.

Според него откриването на логистичния център доказва, че “асфалтът” се превръща в работни места, затова държавата трябва да доизгради магистрала “Хемус”, пътя Ботевград – Мездра, защото това е гаранция за икономическия успех на региона.

Логистичният център край с. Кабиле осигурява работа на 150 души със средна заплата от 1500 лв. Той е разположен на площ от 200 дка, 50 дка от които са складови помещения, предадоха от новини бг.

Центърът е оборудван със соларни панели и LED осветление, което осигурява използването на 30 % по-малко енергия. Инвеститорът е вложил и 1,5 млн. лв. във важни за региона проекти – изградил е 7 км газопровод в с. Кабиле, ще предостави бетонни панели за пътища на общината, ще изгради кръстовище пред логистичния център, както и осветление на близките паркинги на магистрала “Тракия”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *