Министърът на икономиката Емил Караниколов избухна с изказване! Ще нараства интересът и потенциалът за развитие и партньорството ни с Китай, ще има все повече…

Емил караниколов

„Впечатляващото присъствие на бизнеса от Китай и страните от Централна и Източна Европа е доказателство за нарастващия интерес и потенциал за развитието на още по-мащабно партньорство между компаниите от нашите страни и реализирането на повече съвместни проекти”, предаде НОВА.

Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов при откриването на Българо–китайски бизнес форум, провеждащ се в София, в рамките на Седмата среща на ръководителите на правителства на страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) и Китай.

На официалното откриване присъстваха премиерите на двете страни Бойко Борисов и Ли Къцян, както и лидерите на 16-те страни от ЦИЕ.

По думите на Караниколов на днешния бизнес форум присъстват над 500 представители на български компании от различни сектори, които търсят сътрудничество с китайски партньори.

„Благодарни сме за активната политика и практически действия, които правителството на Китай предприема за насърчаване на китайските компании и разширяване на тяхното присъствие в региона“, заяви още той.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории