Само в 7DniSofia.bg

Униформени и кучета издирват избягалия затворник Колев! Пелов е убил приятеля си край…

Софийски-централен-затвор пелов

Радослав Колев  е ликвидиран  от своя авер Вадимир Пелов край правешкото село Осиковска лигавица. Според униформени убийството станало седмица преди Пелов да бъде разстрелян в центъра на Ботевград от кримигероя Марио Панчев. Районът на правешкото село от няколко дни е блокиран от униформени и обучени кучета. Те търсят изчезналия Колев – жив или мъртъв, според свидетели на акцията по издирването.

След бягството си от затвора Пелов и Колев се настанили в апартамент на бившата фризьорка Веселка Петкова, вдовица на приятеля на Владимир – Мико Петков, пише столичен ежедневник. Там двама прекарват 40 дни. синът на Веселка – Стоян пазарува всяка събота за двамата рецидивисти. „Даваха ми доста пари за покупки“, разказва младият мъж.

В края на май Пелов и Колев изненадващо напускат апартамента. Оставят в жилището само един сак с голямо количество тротил и граната.

По това време в полицията получават сигнал, че двамата бегълци са забелязани край село Осиковска лигавица. Според униформени, вероятно двамата са били там. Защото семейството на Пелов има наследствена къща. Разследващите намерили в къщата остатъци от храна и лични вещи. Натъкнали се и на тренировъчна площадка, както и на следи от стрелба.

Дни преди да бъде разстрелян, Владимир Пелов се появява в къщата на Веселка и носи подарък за 13-годишната й дъщеря – часовникът на Радослав Колев. Казва на домакинята, че аверът му няма повече да се прибере. Именно този часовник е причина разследващите да смятат, че Колев е станал жертва на Пелов, предаде ПИК.