Цветанов изчетка Борисов пред цяла България: Чест прави на министър-председателя, че днес е тук при нас!

Цветан Цветанов (5)

Чест прави на министър-председателя, че днес е тук при нас, за да може действително да даде информация по парламентарните въпроси. Това, което се прави днес, трябва да бъде оценено и да бъдем действително обективни.

Това заяви от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Искам да благорадим на българското правителство за успешното председателство, което организирахме“, посочи политикът.

По думите му дори и днес премиерът Бойко Борисов коментира темата за кохезионната политика и миграцията.

„Нито за миг този дебат не е отсъствал от срещите“, допълни Цветанов като благодари за парламентарното измерение на българското председателство.

Според него това, че Западните Балкани са поставени като основен акцент е заслуга на министър-председателя.

„Винаги трябва да говорим, че част от националната сигурност минава през европейската перспектива на Западните Балкани“, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

По думите му няма друг държавник, който да е така приет от балканските лидери и да направи България посредническа страна.

„Най-важното, за да има просперитет и за България, и за региона, това е свързаността, която трябва да има“, допълни Цветанов.

Според него Борисов не трябва да се укорява, а да бъде подкрепян с действията на българското правителство.

Той се обърна към левицата с молба да участват активно в дебатите.

„Г-жо Нинова, ние водим дебата практически не тук, а в Европа и отстояваме националните интереси на България“, заяви Цветанов, като допълни, че БСП са изолирани от този дебат.

„Ние не разглеждаме председателството на ГЕРБ или на БСП, а като обединение на всички отговорни политици, които ни представляват на европейската сцена, за да работим заедно“, отчете политикът.

Цветанов подкрепи премиера за усилията и резултатите, като припомни отчета на министър Лиляна Павлова.

„Аз съм убеден, че в оставащите няколко дни до изтичане на нашето председателство ще отчетем високи резултати. Най-важното е, че ние получихме одобрението на европейските лидери. Нека да бъдем обективни“, заяви Цветанов.