Само в 7DniSofia.bg

Патриотите са бесни! Поискаха оставката на важен председател, защото уронвал престижа на България!

Обединени Патриоти (1)

С декларация от трибуната на Народното събрание парламентарната група на „Обединени патриоти“ поиска оставката на Андон Дончев като председател на Комисията по политиките за българите в чужбина. Народният представител от Обединените патриоти Красимир Богданов представи мотивите за настояването.

„С недопустими действия – изказвания и политически изяви, Дончев уронва авторитета на институцията Народно събрание и на България, както и внушава на сънародниците ни зад граница незаинтересованост по проблемите им от страна на българската държава. На един от случаите с недопустимо поведение от страна на Андон Дончев е свидетел самият Богданов по време на посещението им в Западните покрайнини. По време на откриване на Културно-информационен център на българите в с. Звонци, общ. Бабушница, Дончев приветства присъстващите българи с думите „народа на Югославия“, обяснил им, че нямат нужда от членство в НАТО и ЕС, а в България в скоро време щял да се проведе референдум за излизане от НАТО, каквато политическа кампания напоследък обявяват от партия „Воля“, чийто представител е Андон Дончев“, заяви Богданов.

„Освен предизвикващите възмущение публични изяви на Дончев, Патриотите заявяват, че той е подхождал към задълженията си на председател на Комисията изключително непрофесионално. Г-н Андон Дончев трябва незабавно да подаде оставката си като председател на Комисията по политиките за българите в чужбина“, завършва декларацията на Обединени патриоти“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.