Бивш директор на НСБОП критичен към полицията за Пелов: Не са си свършили работата…

владимир пелов

Фактите показват, че полицията не си е свършила работата. Така бившият директор на НСБОП ген. Румен Миланов коментира по Нова телевизия убийството на избягалия затворник Владимир Пелов в центъра на Ботевград.

Той определи пропуските по издирването на рецидивиста като системна грешка, предизвикана от пренебрегване на много принципи: „Полицията е загубила качеството си да работи ефективно, а ние като граждани искаме да имаме една ефективна полиция. Процесът по възстановяване на тази ефективност ще бъде дълъг”.

По повод информацията, че Пелов се е укривал в апартамент в Ботевград, Румен Миланов смята, че е твърде логично да се прибере там, където има връзки.

Според него системата трябва да започне да се променя, следвайки примера на по-развитите в това отношение страни. „Трябва да се обърне внимание на системата. Това е занят“, каза той.

Относно съдбата на Радослав Колев, който също избяга през парадния вход на Софийския затвор, най-вероятно се укрива по същия начин, по който се е укривал Пелов, смята още специалистът. „Ако тези неща са верни, картината е трагична“, завърши генерал Миланов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.