Цветанов попиля президента: Борисов защитава националните интереси! Не му прави чест на Радев да прави такива коментари…

Цветан Цветанов (6)

„Премиера Борисов се старае да защити националния интерес и не би искал да излезе от единната рамка на ЕС“. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод срещата на Борисов и Путин и упреците на опозицията, че нямало никакъв резултат.

Цветанов припомни, че именно БСП са действали непрозрачно и държавата ни е била принудена да спре Южен поток.

Цветанов допълни, че и за АЕЦ „Белене“ цялата отговорност е на БСП, тъй като те са започнали проекта, без да могат да го довършат.

За призивите на ДПС премиерът Борисов да бъде изслушан в парламента след срещата си с Путин, Цветанов заяви, че и министър Теменужка Петкова е напълно достатъчна да разясни какво е говорено по време на срещата.

Шефът на депутатите от ГЕРБ коментира и думите на президента Румен Радев, който за пореден път опита да разгорещи войната между президентството и Министерски съвет.

„Уверявам президента Румен Радев, че премиера Борисов никога не се е намесвал в законодателната власт и аз като председател на групата имам пълната свобода за взимане на решения. Не му прави чест на Румен Радев да прави коментари за отминали неща от преди няколко месеца, а по-скоро срещата на Борисов и Путин.Идването на г-н Борисов в парламента не е нещо странно, все пак той е лидер на партия ГЕРБ“, заяви още Цветанов.