Само в 7DniSofia.bg

Драмата в СДС продължава, какво да очакваме на заседанието на Националния съвет утре? Ще има ли още екшън в парламента?

Пленарна зала, парламент

Ново нажежаване на страстите в сините редици, предаде БНР.

След драматичното заседание на Националния съвет на СДС в средата на април, на което се стигна до бой, дърпане и обиден лидер, утре разединението е на път да добие още по-внушителни размери. Заседание на Националния съвет, следва да бъде утре на 12 май.

Тогава поискаха оставката на лидера Божидар Лукарски. Той си тръгна, а заседанието завърши с опозицията. Какво се случва в СДС преди съботния сблъсък. Румен Христов казва, че и друг път е имало екшън, не е имало бой и медиите са вкарали драматизъм, такива неща има във всички партии. Гласовете не са достатъчно за влизане в парламента, но при правилно коалиране, може да се получи.

Янко Станев пък казва, че СДС трябва да обърне внмание как да се развие държавата, а не развитието на СДС.

За разлика от Станев, Христов е наясно, че не могат сами да прескочат тези 4 %, само в коалиция. Въпросът е с кого ще се коалират. Политолози са скептични, че ще се стигне само до „Развяване на байряк“.

Изчерпани ли са лидерите и проектът? На Делийски не му звучат сериозно електурално политическите изчисления и казва, че „връзват каруцата пред коня“. Няма как да се изчислят колко гласа имат.

Дали СДС ще се разцепи ще стане ясно още утре.