Тези нови правила взривиха парламента! Въвеждат задължително облекло за всички! Забраняват кафето и храната…

парламента

Парламентът въвежда строг дрес код за депутатите, журналистите, посетителите и служителите в Народното събрание. Всички трябва да бъдат облечени със строги облекла. Народни представители, както и други, пребиваващи в сградата на съединението, с дънки, фланелки и прочее лежерно облекло няма да бъдат допускани вътре, информира Пик.

 Този въпрос е бил обсъждан днес на традиционния председателски съвет преди началото на всяка нова парламентарна седмица.

Строго ще бъде забранено на депутатите да влизат в заседателната зала с кафета и закуски. За да имат достатъчно време да закусват и обядват и да не закъсняват за заседания, ръководството на Народното събрание забрани на журналистите да ползват бюфета и стола по време на почивките между заседанията, както и преди започването им.

През миналото лято пък журналистките които се появиха с леки рокли и блузи без ръкави в голямата жега, не бяха допускани в парламента и се наложи да изкупят шаловете от съседните бутици, за да се загърнат.

Сега обаче това ще бъде въведено като правило за допускане в сградата на Народното събрание.

Не се знае дали ще важи и за тълпите туристи, които всекидневно обикалят сградата и задръстват коридорите, по които депутатите дават импровизирани пресконференции и интервюта.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.