Пред Народното събрание ще стане страшно само след няколко дни! Родители обявяват война на държавата!

Протест пред парламента на жълтите павета (36)

По цял свят датата 1 май е време за социални протести. В България 1 май 2018 г. ще бъде по-различен от предишните години – точно в 11:00 ч. пред Народното събрание родители ще обявят война на държавата. Златина Хаджипанайотова, Младен Алексиев, Борислав Петров имат различни истории, проблеми и болка, но и в трите случая става въпрос за децата им. Златина е вдовица с три деца, които не могат да получат нито наследствена, нито персонална пенсия, защото, по думите й законите „са направени така, че децата на работещите хора да не могат да се възползват от т. нар. социални помощи и придобивки“. В случая на децата й е отказана наследствена пенсия, защото съпругът ѝ е починал след 30-годишна възраст и макар да е работил в страни извън ЕС, няма изискуемия пет години стаж, който да му бъде признат у нас. Персоналната пенсия пък им е отказана, защото доходът не е под гарантирания минимален доход от 75 лева, информира actualno.com.

Детето на Младен е страда от болест, отключила се вследствие на ваксинация, а, по думите му, държавата му отказва лечение и помощ. Борислав пък е вдовец и има право на персонална пенсия за детето си, но не я получава. Наследствената е отказана отново заради липса на трудов стаж, при положение, че съпругата му почива на 25 години, малко преди да се дипломира. Държавата просто я няма, каза той, цитиран от бтв. „Ние, родителите на България, обявяваме код черно, обявяваме война срещу законите, война срещу институциите“, каза Златина. Тя призова всички родители да излязат на тази война и така да застанат зад децата си.

С протеста си и обявяването на код черно символично погребваме бъдещето на тази страна, защото с политиката си в момента към децата и работещия родител България ще спре да съществува. „Искаме държавата да промени приоритетите си. Искаме детски добавки за всяка българска майка; адекватно безплатно лечение за всяко българско дете, което се нуждае от такова; искаме държавата да отдели пари за кувьози; сираците да получават пенсии. Искаме от държавата да не бъде мащеха на децата си“, каза Златина. Гостите поискаха и среща с президента Румен Радев.

коментар

  • CECA

    30.04.2018 at 10:27

    DA I MOQT SIN OSTANA SAM S DECATA SI SYPRUGATA MU PO4INA NA 36.GODINI A GODINA I POLOVONA 4AKAT ZA PERSIONALNA PENSIQ NQMA

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории