Само в 7DniSofia.bg

Сериозни главоболия за Роси преди гостуването на Берое! „Сините“ излизат без трима основни футболисти

Делио Роси

Левски може да бъде без трима основни футболисти за изключително важно гостуване на Берое. Двубоят е утре от 17:45 часа в Стара Загора. Срещата е директна битка за третото място, което дава възможност за спечелването на квота за Лига Европа. За нея Делио Роси може да има сериозни проблеми.

С травми от полуфинала реванш с ЦСКA са централният защитник Холмар Ейолфсон, халфът Фелипе Нашименто и крилото Габриел Обертан. Тримата са основни играчи в схемата на италианеца и ако не играят, това ще бъде сериозен удар за него. Още повече че със сигурност участие в срещата няма да вземе дефанзивният полузащитник Кали Тиам. Сенегалецът бе изгонен в реванша с
ЦСКА за купата и бе наказан от Дисциплинарната комисия за 1 мач.

Роси със сигурност ще направи ротации в състава, за да държи играчите си свежи до 9 май, когато е финалът със Славия за купата. Дотогава освен визитата на Берое на сините им предстои и домакинство с Ботев на 4 май.
В тима има и доста играчи, които висят с картони. По 4 жълти имат Тиам, Давид Яблонски, Васил Панайотов, Станислав Костов и Серджиу Буш. При нов те ще изгорят за една среща.

При следващо официално предупреждение от още по-голяма санкция е заплашен Жорди Гомес. Испанецът е с 8 жълти картона и при нов ще трябва да почива принудително в два двубоя.