Локомотив (София) направи голяма крачка към завръщане в Първа лига

Локомотив-София-21-320x320

Локомотив (София) продължава уверено да крачи към завръщане в Първа лига. Железничарите се наложиха с 2:1 срещу гостуващия Поморие в мач от 25-ия кръг на Втора лига. Така Локо Сф изпревари загубилия изненадващо от Созопол Ботев Враца /0:1/ на второто място с 50 срещу 49 точки, а лидерът Царско село е с 53 след успех с 3:1 над Оборище в Панагюрище.

Мачът започна с изненадващ натиск за гостите и още във 2-ата минута Бекир Расим с премерен удар откри в полза на Поморие – 0:1. Чак в средата на първата част железничарите се опомниха и започнаха да поглеждат по-сериозно към вратата на гостите. В 31-ата минута Здравков Димитров нахлу до аутлинията и подаде по трева към Том, но петичката на бразилеца от Локомотив не се получи. В 38-ата минута Том изпълни фаул отстрани и центрираната топка бе засечена с глава от централния защитник на Локомотив Емил Виячки във вратата – 1:1. В следващата минута първо Том, а после и Романов не можаха от чисти позиции да вкарат втори гол за домакините.

Натискът на Локомотив в последните 10 минути на първата част бе страховит, но морският тим устиска някак си до почивката.

Пропуските продължиха да се нижат един след друг пред вратата на Поморие и след подновяването на играта. Романов, Предев и Илия Димитров пропуснаха в марките на минути-две. Защитата на гостите обаче капитулира в 56-ата минута. Георги Петков върна много трудна топка към вратаря си, Димитър Тодоров не успя да я овладее, Илия Димитров я открадна и вкара – 2:1.

Локо Сф продължи да ниже пропуски, а в 77-ата минута и страничният стълб спаси Поморие след удар на Иво Иванов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.