Петър Жеков с остра критика към ЦСКА! Каранга не ставал, само пречил

ЦСКА Лудогорец 2 (55)

Петър Жеков е голмайстор №1 в историята на българския футбол със своите ненадминати 253 гола в „А“ група. Легендата на ЦСКА има цели 15 попадения срещу „Левски“ – девет с екипа на „червените“ и шест с този на „Берое“. Едно от тях е истински шедьовър – през 1973 г. вкарва победно за 2:1 във вечното дерби с удар буквално от центъра на терена. Великият голмайстор коментира пред „България Днес“ играта на ЦСКА при загубата с 0:2 от „Левски“ в сряда.

– Г-н Жеков, защо ЦСКА загуби от „Левски“?

– Най-вече заради отсъстващите основни футболисти. Не играхме добре. Крайните защитници бяха трагични, в халфовата линия и нападението също не направихме нищо. Чорбаджийски пое вината за загубата, но не паднахме заради него. Левият бек (Александър Дюлгеров – бел. авт.) бе изключително слаб, подминаваха го с лекота. Като цяло защитата беше много зле, сменихме бековете и „Левски“ ни атакува оттам. Имаше хора, които не играха сериозно. Освен това нямаме равностойни резерви. Тези, които влязоха като смени срещу делиорманци, играха като титуляри срещу „Левски“. А там изпуснаха по глупав начин победата.

– Как трябваше да подходят „червените“ към мача с оглед кадровите проблеми?

– Аз дадох един тактически съвет на нашия треньор Стамен Белчев, но той не ме послуша. Казах му как трябва да играем в средата на терена, но той реши друго и резултатът е налице.

– Незаменим ли е Фернандо Каранга?

– Каранга не става. Той само създава проблеми. Вместо да играе футбол, той постоянно са замесва в скандали. Нямаме нужда от такъв играч. Той не помага, а пречи. Въпреки всички голове, които вкара до момента.

– Как видяхте атаката на ЦСКА срещу „Левски“, хареса ли ви Хеан Бланко?

– На този даже не му знам името. И той не става за нищо. Нямахме нормална атака през целия мач. Не знам откъде ги взимат тези футболисти, но с тях няма как да се получи. Само вратарят ми хареса.

Имат ли шанс „червените“ да отстранят „Левски“ след пасива от два гола?

– Много ще е трудно, но не и невъзможно. Виждате какво става и в Европа. Щом може „Барселона“ да загуби с 0:4 от „Рома“, какво да говорим за „Левски“. И „Ювентус“ също можеше да отстрани „Реал“, ако не беше тази съмнителна дузпа. Ако за реванша основните играчи се завърнат, имаме шансове да направим обрат. Във футбола всичко е възможно.

Предстои 70-годишен юбилей на ЦСКА, поканиха ли ви да участвате в празненствата?

– Да. На 5 май ще съм на „Армията“, където ще ми направят специална фотосесия със „Златната обувка“. Ще съм около топката на алеята от 10 до 12 ч., който иска, може да ме види. Но точно в 12 си тръгвам, не мога вече да стоя по цял ден. Там ще е за младите, да си седнат да си пият биричката, аз вече от 11 години не пуша и не пия.

На мача с „Лудогорец“ няма да ходя. Вече гледам срещите по телевизията, така ми е по-добре. За последно Стойчо ме покани през есента на мача с „Пирин“. Тогава не бях добре със здравето и му казах, че ще съм на карък. Така и стана, не можахме да бием. Оттогава не ходя на стадиона.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.