„Бистришките тигри“ ще се опитат да счупят каръка срещу Пирин! „Орлетата“ с доста проблеми в състава

Витоша Бистрица

Днес в 17:15 часа отборите на Витоша (Бистрица) и Пирин (Благоевград) ще дадат началото на втория кръг за плейофната група “А” за оставане в Първа лига. Двата тима заемат последните две позиции във временното класиране в тази група, но докато за домакините вече няма никакъв шанс да се придвижат напред, то за гостите такъв все още съществува и те ще се борят със зъби и нокти да се доберат поне до 2-ото място в крайното класиране. “Орлетата” в момента са на 4 точки от втория Черно море и имат реален шанс да застигнат и изпреварят варненци в оставащите кръгове до края, но първата задача е тимът да си тръгне с трите точки от днешното гостуване.

За Витоша пък големият въпрос си остава дали тимът ще успее най-накрая да запише първата си победа в елита. “Бистришките тигри” до момента се оказаха малки котенца, които рядко притесняват съперниците си и тук-там успяват да се доберат до някое равенство.

Домакините днес не могат да използват наказаните Цанков и Пеев. В тяхно отсъствие треньорът Костадин Ангелов се очаква да заложи на Н. Георгиев на вратата и Гьонов, Мутафчийски и Ангелов защита. Садула и Старокин ще действат на крилата, а в средата на терена ще започнат Гочев и Петров. Кочилов ще е в ролята на плеймейкър, а в предни позиции ще играят Христов и Котев.

Пирин има доста проблеми преди днешната среща. Благов и Башлиев са контузени, а Сандев и Попев са наказани. Милен Радуканов се предполага, че ще започне срещата с Г. Георгиев под рамката и Топузов, Паланков, Митев и Ничев пред него. Хендерсън ще е дефанзивен полузащитник, а пред него ще действат Траянов и Костадинов. Рения и Кирилов ще действат на двете крила, а Йорданов ще води атаката.

Вероятни състави:

ВИТОША: Н. Георгиев, Ангелов, Мутафичйски, Гьонов, Петров, Гочев, Старокин, Садула, Кочилов, Котев, Христов
ПИРИН: Г. Георгиев, Топузов, Паланков, Митев, Ничев, Хендерсън, Траянов, Костадинов, Кирилов, Рения, Йорданов