Цецка Цачева изпитала гняв, когато разбрала за бягството от затвора! Разкри какво е видяла на охранителните камери!

Цецка Цачева

Преди да избяга Владимир Пелов е получил електронна игра тетрис. Влязъл е в помещението въоръжен, няма как оръжието да е било в пратката, защото пратките се проверяват, коментира в сутрешния блок на БТВ министърът на правосъдието Цецка Цачева.

Тя съобщи, че вчера е изгледала записите от затвора с бягството и разказа:

„Единственият въоръжен пост в затвора е на бариерата. Служителят, когато ги вижда да излизат от вътрешната врата, той тръгва срещу тях. Те го повалят. Тръгва след тях, вади оръжие, но районът е с леки автомобили, граждани”.

След това се виждат и други надзиратели. Според разпоредбите обаче те не са въоръжени – дори и с палки.

„Първата ми реакция беше на гняв. Как е възможно това да се случи, в рамките на 2 минути в един от най-добре охраняваните затвори“, разказа Цачева. Начело на ГДИН временно ще застане един от зам.-директорите на Главна дирекция „Охрана” – Васил Миладинов.

От ГДО ще направят и анализ на организацията на охраната в Централния софийски затвор.

„Във всеки момент, в който министър-председателят Бойко Борисов ми поиска оставката, аз ще я дам. Но министърът на правосъдието има задължение с общото ръководство и контрол. Ако считате, че оставката на един министър, на втори министър би решил въпроса, това би било много леко рeшение. Най-лесното за мен е да си подам оставката“, заяви Цецка Цачева.