Само в 7DniSofia.bg

Ето къде са днес седмината, заради които ЦСКА рискува изхвърляне от евротурнирите…

777

По-рано днес стана ясно, че ЦСКА е застрашен от изхвърляне от евротурнирите заради неизплатени задължения към 7 бивши футболисти, които имат общо 73 мача за „червените, а двама от тях – Юнес Бенжелюн и Сивард Спрокел, не изиграха нито един двубой. От седморката чужденци само един продължава да играе на високо ниво – Стивън Сънди, който е основен футболист за Реал (Солт Лейк) в МЛС. Сред останалите има пенсионер, онко-болен и аматьор.

Ето къде са днес седмината, които са осъдили ЦСКА за 1 млн. евро:

Нападателят Гуидо Ди Вани (на снимката) не блесна с нищо в 7-те си мача „Българска армия“, където пристигна под наем от парагвайския Гуарани и се завърна в този отбор след половин година. През юли 2015 г. преминава в Лукуеньо, друг тим от Парагвай, който го трансферира в Индепендиенте (Санта Фе) след само половин сезон. Колумбийците обаче го освобождават след 6 месеца и Ди Вани се завръща в Лукуеньо, където играе и днес. Нападателят, който е с двойно гражданство – италианско и аржентинско, вече е на 29 години и е със статут на любимец на феновете в клуба, като носи и капитанската лента на отбора.
Левият бек Нилсон Антонио стоя 1 година без отбор, след като напусна „червените“ през зимата на 2013 г, 6 месеца, след като бе взет срещу трансферна сума от АЕЛ (Лимасол). През януари 2014 г. португалецът бе приютен от Докса (Катакопия), където изкара 18 месеца и си заслужи трансфер в Униао Мадейра в родината си. За две години там изиграва само 2 мача и от миналото лято отново е в отбора на свободните агенти.

Централният защитник Сивард Спрокел не изигра нито 1 мач за ЦСКА в шестте си месеца на „Армията“ и през януари 2013 г. пое към Ботев Пд като свободен агент. Там изкара година и половина година без да се запомни с кой знае какво и си тръгна, само за да изкара времето до края на 2015 г. без отбор. В началото на 2015 г. холандецът подписа кипърския Отелос за 6 месеца и през лятото пое към английския Нотс Каунти, където игра до януари 2016 г. След нови 6 месеца без отбор Спрокел се завърна в родината си с екипа на втородивизионния ФК Айндховен, който напусна през миналия август и в момента играе за аматьорския ВВ Дуно.

Халфът Стивън Сънди напусна ЦСКА през лятото на 2015 г. в посока турския Аланияспор, а след 6 месеца там пое към САЩ, където вече трети сезон играе за американския Реал (Солт Лейк). Тимът е част от МЛС, но без да запише някакъв съществен успех. Нигериецът има 41 мача с 1 гол и 2 асистенции в САЩ.
Централният защитник Юнес Бенжелюн изкара 7 месеца при „армейците“, в които търкаше скамейката. Кариерата му след това премина през Белгия и Индия преди африканецът да вземе решение да спре с футбола и да започне да се занимава с други дейности.

Крилото Сержиньо игра 1 година в ЦСКА и от всички в списъка остави най-добри впечатления, като за 21 мача отбеляза 5 гола. Португалският техничар напуса „Армията“ през лятото на 2013 г. в посока украинския Металург (Запорожие), където игра година и половина. След това кариерата му премина последователно през Лариса и ПАС Ламиа, който го праща под наем в Трикала, а след това го освобождава и Сержиньо си урежда трансфер в Ерготелис. След половин година заминава за АС Родос, откъдето се маха през лятото и преминава при местния съперник Диагорас. Във всеки от тези гръцки клубове португалецът прекарва по 6 месеца, а единственият, който е част от елита е Лариса, останалите са във втора дивизия.

Бернардо Тенгариня е в най-тежко положение. Португалецът води битка за живота си срещу коварна левкемия, която му бе открита през есента на миналата година. Трагедията на вече бившия футболист обедини всички клубове в Португалия в благородна инициатива, а самият Тенгариня продължава с лечението.