Извънредно! От ГЕРБ нападнаха жестоко БСП! Изнесоха умопомрачителни разкрития, нарекоха ги по интересен начин!

Антон Тодоров

ГЕРБ отправи нови обвинения към управлението на БСП по места. Този път гербаджиите взеха на мушка Мездра и кмета й Генади Събков и нарекоха разкритията си „Мездрагейт“.

От партията на Борисов обявиха, че ще внесат сигнали срещу него както в прокуратурата, така и в Комисията за конфискация на незаконно придобито имущество.

Депутатът ог ГЕРБ Александър Иванов разкри, че през 2014 година община Мездра е изплатила авансово 1,4млн. лв. на изпълнител за строежа на спортна зала в града. И до ден днешен зала няма и изплатените средства са се превърнали в безлихвен заем, разкритикува Иванов управлението.

Бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров обяви, че партията ще сезира и Комисията за конфискуване на незаконно имущество. Причината и информацията, че синът на кмета, Николай Събков, получавал земеделски субсидии за десетки хиляди левове, когато градоначалникът все още бил зам.-кмет на Мездра.

Субсидиите били за наети от общината пасища, земи и ниви. През 2015 г. Събков-младши получил 16 000 лева, а  2016 – 15 000. На всичкото отгоре през това време синът бил студент в Шотландия.

„Нормална ли е тази практика, в която синовете, дъщерите, шуреите, баджанаците в община Мездра получават лакоми хапки от едно или друго парче земя, които превръщат в държавна субсидия“, попита Тодоров.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.