Проговори кондукторката от влака София-Бургас! Шокиращи подробности за огнения ад изпепелил два вагона от композицията…

Влак

Кондукторката, спасила пътници в запалилия се в петък вечер влак София – Бургас, е в болница. Първа помощ след инцидента са потърсили още началник влакът, както и един от машинистите, които са участвали в гасенето, съобщава Би Ти Ви.

 Два вагона от композицията на влака изгоряха. Инцидентът се размина без пострадали заради бързата реакция на железничарите. Кондукторка Фатме Хюсеин първа забелязала дима и след спирането на гара Коньово и е помогнала за евакуацията.

За късмет на пътниците, пожарът пламнал на самата гара. Докато дойдат пожарникарите, кондукторката извела на безопасно място всички пътници и заедно с машинистите и началник-влака започнали да гасят с наличните пожарогасители пламналите вагони. Помагат и пътници.

Фатме Хюсеин едва днес е потърсила лекарска помощ. „Не се изплаших, просто трябваше да взема мерки – да мисля първо адекватно, да отстраним пътниците, да няма произшествие.

Пламъците много бързо обзеха влака, тичах за пожарогасител от първите два вагона“, разказа тя.

Преди пожарната, дошла линейка. Фатме разказа, че е питала хората един по един дали им е лошо от дима.

Пътниците пристигнаха в Бургас с автобус след полунощ. Един от тях, Даниел Тричков, разказа, че след Нова Загора усетил силен мирис на пластмаса: „Бяхме на Коньово, т.е. близо, и вече миришеше много”.

Всички пътници бяха евакуирани преди вагоните да пламнат. „За части от минутите, от секундите, започнаха да падат прозорци, да трошат, да капят. Дори имаше взривове, един по-сериозен, електрическата мрежа буквално се разкъса като ластик“, допълни Даниел

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.