Синоптикът Матев предупреждава: Насладете се на хубавото време днес, утре попадаме в циклона „Франциска“!

времето

Максималните температури днес ще бъдат около и над 20 градуса. Почти над цялата страна ще бъде предимно слънчево, въпреки доста ниските температури сутринта. Единствено по Черноморието морският вятър ще носи студен въздух към сушата.

„Малко по-навътре попадаме в света на истинската пролет. Има условия утрешният ден да бъде по-топъл и от днешния“, посочи синоптикът Симеон Матев, цитиран от Bulgaria ON AIR и допълни, че попадаме в циклона Франциска, а към Балканите се носят топли маси.

Утрешният ден ще започне мрачно и със значителна облачност. Тя ще се разкъсва около обед и тогава ще се усети затоплянето. На места обаче облаците ще се задържат, стана ясно още от прогнозата му.

Неделя ще протече при смяна на обстановката – студеният фронт на Франциска ще донесе превалявания. Вятърът ще стане северозападен и към страната ще се пренасят по-хладни маси.

Симеон Матев отбеляза, че понеделник ще бъде най-хладният ден през следващата седмица, но още във вторник се очаква подобрение на времето и повишение на температурите. Сряда и четвъртък времето ще бъде топло.

В петък температурите леко ще се понижат, възможно е и да превали. По Великден се очаква микс от топло време и превалявания, прогнозира синоптикът.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.