Само в 7DniSofia.bg

Санирането на дневен ред в парламента, БСП внесе подписи за дебат

парламент

БСП внесе подписи за дебат в пленарна зала за санирането. Разискването по темата ще е в петък. Тогава депутатите ще обсъдят и проблемите в здравеопазването. Социалистите искат парламентът да вземе решение, с което да задължи регионалния министър Николай Нанков до края на юни да предостави на Народното събрание анализ за актуалното състояние на програмата за саниране, разходвания финансов ресурс и поетите финансови ангажименти по сключените до момента договори.

Те настояват още Нанков да отчете постигнатите цели на програмата и достигнатия ефект от спестените разходи за енергия.

Освен това министърът трябва да внесе в Народното събрание предложение за бъдещото изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и неговото финансово осигуряване.

„До момента по тази програма са гласувани 2 млрд. лв. от националния бюджет. Наша отговорност и задължение е да поискаме информация относно актуалното състояние на програмата и постигнатите цели“, заяви зам.-председателят на ПГ на левицата Жельо Бойчев.

Той подчерта, че има подадени и одобрени искания за финансиране от 4829 етажни собственици и очевидно е, че досега предвиденият финансов ресурс няма да бъде достатъчен. Според него затова особено актуален е въпросът за бъдещето на програмата.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.