Вежди Рашидов с разтърсващ коментар за опозицията! Обвини ги в политическо заиграване с болните хора…

Вежди Рашидов

Опозицията иска от всичко да прави политика. Проблемът е, че от години непрекъснато се увеличават парите за здраве, а подобрение няма. За първи път министър изговори много правилно къде е болката на здравеопазването. Има теч и това е проблем. Това заяви пред Нова телевизия шефът на комисията за култура и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов по повод вчерашния емоционален дебат в парламента за мораториума на лекарства.

Бившият културен министър заяви, че състоянието на здравеопазването не е вина само на едно правителство, а на всички.

„Диагнозата е дадена и се надявам, че ще бъде излекувана. С годините омърсихме професията лекар. Дебатът не беше политически, а политическо заиграване и опит непрекъснато да се омърсяване“, заяви още Рашидов.

Провокиран от медията за пореден път да коментира своя реплика, която някои сметнаха за обидна, Рашидов скочи: „Как не чухте, че даваме милиарди левове за децата, как това не ви стигна до ушите. Защото когато ги научим, когато инвестираме в тях, те после заминават за чужбина. Една дума увисна, за което се извиних. Нищо друго ли не чухте. Демографията е проблем, цели култури и народи са загинали, колко е да изчезне една малка България. Това е дебатът, е не какво съм изпуснал“, заяви бившият културен министър.

Той допълни, че в България няма безработица, а липса на работна ръка, на квалифицирана работна ръка. „Това ли трябва да дърляме рано сутрин, с това ли ще вдигате рейтинга“, запита Рашидов.

Той е категоричен, че няма причина да се отказва от политиката, а от министерския пост се решил да се оттегли, защото е най-дълго стоялия на този пост.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.