Евродепутат с горещи разкрития за Брекзит! Задават ли се нови опасности за българите на острова?

Англия Лондон Брекзит

Започна края на началото на Брекзит. Още от началото трябваше да е ясно, че ЕС е стабилен, че Великобритания трябва да си плати задължението от 40 милиона евро към бюджета на ЕС и че тези пари няма да бъдат опростени. Както и това, че съюза няма да направи компромис по отношение на гражданите си. Това коментира евродепутатът от ДСБ Светослав Малинов.

В момента Тереза Мей дава максимални гаранции, но това е на думи. Виждаме в думите на Мей много големи опасности, защото нещата се оставят на английските съдилища и право, а практиките, които това право осигурява, са изключително лоши, примерно за българите, а и за другите граждани на ЕС. Т.е. трябва да се помислят нови гаранции във втория етап от преговорите. Включително за българите. Примерно, граждани, които са влезли във Великобритания в друг правен режим, трябва много гъвкаво и бързо да се ориентират в новостите, коментира Малинов.

Българското правителство трябва ясно да си даде сметка за опасностите, посочи още той.

По темата влизане на България в Шенген, евродепутатът заяви, че трябва да поддържаме огъня. Трябва да дадем още по-силни доказателства чрез вътрешни политически реформи, че сме разбрали какво се иска от нас. Лош знак беше, че след изказването на Юнкер премиерът на Холандия казва, че се избързва. Вътрешният министър на Германия също каза, че се избързва с влизането на България и Румъния в Шенген. Решаващият коз ще бъде реформата в съдебната система, което ще даде ясен сигнал за готовността на България, коментира политологът.

Източник: Пик

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории