Нинова извади Румен Радев като коз! С неговите думи започва да търси съюзници, които да свалят ГЕРБ от власт

7 Dni Sofia28.10.2017
румен радев

Свалянето на ГЕРБ от власт и предсрочни избори. Това поиска соцлидерката Корнелия Нинова в доклада си пред червения конгрес. И бе категорична, че БСП трябва да спечели мандатът и да реализира следващото управление.

Една от стъпките за свалянето на ГЕРБ е вот на недоверие. Нека конгресът обсъди и реши кога да започнем разговори с другите партии и да внесем такъв, каза Нинова.

Веднага ще се намерят хора, които да кажат, че БСП иска да злепостави България в навечерието на председателството, убедена е соцлидерката. Но цитира президента Румен Радев, че управляващите гледат на председателството като на омерта, която да гарантира сигурност в страната и легитимация навън. След което разкритикува премиера Бойко Борисов за външнополитическото му поведение.

Има активност, но не и визия за България по кой от 5-те сценария на Юнкер ще се развива България, къде е мястото на страната ни в Европа, коментира Нинова. Това е външна политика на пиара, на снимката, на снишаването и послушанието пред по-силния. През това време се хвърлиха време и средства БСП да бъде представена като антиевропейска партия, оплака се лидерката и обори тази теза.

Когато защитаваш държавата и достойнството на народа си – значи си против Европа, а когато се снишаваш – значи си европеец, така ли, попита Нинова. И се обяви за България в центъра, а не в периферията на Европа, за ЕС с ясна персректива за Западните Балкани.

Лидерката предложи на конгреса да потвърди решението на Националния съвет да издигне Сергей Станишев за нов мандат начело на ПЕС.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории