Борисов ексклузивно: Корея ще стартира производство на автомобили у нас!

Бойко Борисов (6)

България отваря нова страница в отношенията с Южна Корея. Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с премиера на страната Ли Нак-йон, който е у нас на официално посещение.

Южна Корея е готова да инвестира преди всичко в автомобилната сфера, IT сектора и индустриалните технологии. Като първа стъпка в тази посока беше създадена Българо-корейска търговска камара.

Премиерът Борисов е приел поканата да посети Република Корея. Това ще стане скоро, когато двете страни са готови да подпишат големи търговски договори, уточни Борисов. В днешните разговори между двамата са обсъждани бъдещи инвестиции в България

„Корея е водеща в автомобилостроенето. Предстои бум в развитието на електроавтомобилите, киберавтомобилите и България е действително едно изключително привлекателно място това да се развие в един голям завод.

Ли Нак-Йон обяви, че с него в София са и ръководителите на компаниите, към които България проявява интерес и разговорите по темата ще продължат. Става въпрос за голяма автомобилостроителна фирма и друга, която е водеща в производството на битовата електроника и комуникационната техника.

Борисов увери, че всеки инвеститор от Република Корея е добре дошъл у нас, но посещението му там идната година има смисъл, само ако Южна Корея влезе у нас с реално производство.

„Догодина, когато дойде премиерът отново на гости, не да отидем в търговски офис, в което няма лошо, но да отидем и да направим първи копки на заводи за производство на нашите стоки.

В отговор премиерът на Република Корея призова инвеститорите от делегацията си, работещи в сферата на
автомобилостроенето и производството на битова и комуникационна техника, да обмислят такава възможност:

„Нека при първа възможност да реализираме заедно инвестицията в България“, обяви корейският премиер, цитиран от БНР.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории