Разкриха подробности за смъртта на 27-годишната родилка! Получила е най-тежкото усложнение при бременност…

болница

Родилка на 27-годишна възраст, страдаща от HELLP синдром, е починала в „Майчин дом“,  потвърдиха от лечебното заведение. По-рано стана ясно, че полицията разследва смъртта на жената, а близките й твърдят, че няма информация. Жената е постъпила в „Майчин дом“ в 20.00 ч. на 23 октомври, в критично състояние. Тя е била изпратена от частна болница“, където е следена цялата й бременност до този момент, предаде Блиц.

Консилиум от водещи специалисти в „Майчин дом“ установява диагноза HELLP синдром -най-тежкото усложнение, което може да настъпи по време на бременност.   Пристъпва се към операция веднага след приемането на жената. В последвалите реанимационни действия са участвали националните консултанти по „Акушерство и гинекология“ и „Реанимация и анестезия“.

Въпреки усилията на лекарите настъпва полиорганна недостатъчна и срив в жизнените показатели на жената, която е починала на 24 октомври. Бебето е родено живо и е спасено. В момента състоянието му е стабилизирано и се намира в интензивното отделение на Отделението по неонатология. Болница „Майчин дом“ е подала сигнал за случая в Изпълнителна агенция „Медицински одит“, за да започне разследване и е информирала ръководството на Министерството на здравеопазването.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.