Цветанов с жесток удар по Нинова: Вие създавате фалшиви новини и казвате, че сте някаква алтернатива

Корнелия Цветан

Г-жа Корнелия Нинова да сезира компетентните органи, след като има достатъчно доказателства. Това е институционалният подход. Това каза от трибуната на парламента председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който отговори на Корнелия Нинова, която малко по-рано поиска оставките на вицепремиера Валери Симеонов и министъра на вътрешните работи Валентин Радев във връзка с обявяването на оградата по българо-турската граница за обект от значение за националната сигурност.

„Разбираме, че декларациите на опозицията се превръщат в начин, чрез който се отклонява вниманието от проблемите на хората. Не бих паднал на нивото да говоря за неща, които на отговарят на истината или да въвеждам в заблуждение медиите, или хората, които ще гледат тези новини. Сезирайте компетентните органи, щом имате достатъчно доказателства. Това е начинът, който приляга като поведение на народните представители. Това е институционалният подход, много лесно е да излизаме тук и да говорим небивалици. Всичко това е несъстоятелно като твърдения, което направихте преди малко. Ако може да заведете всички тези 80 народни представители да отидете и да сезирате компетентните институции. Явно обичате медийното присъствие и създаването на фалшиви новини“, категоричен беше Цветанов.

Той отново повтори, че в бюджета за 2018 г. се предвиждат 720 млн. лв. повече за работни заплати. „Това увеличение на доходите на българките граждани ще бъде 6 пъти повече, съпоставимо с 2016 г. Това е бъдещата политика, която трябва да правят народните представители. Разходите, които ще направи правителството за 2018 г. ще бъде с 2,5 млрд. лв. повече. Контрабандата, в периода, в който управлявахте беше 34%, тази година тя е под 7%. Това не е ли борба срещу корупцията? Това не е ли борба, за да има повече приходи в бюджета? При вас подобни новини нямаше. Как да има? Единственото, което правите е да създавате фалшиви новини и да казвате, че ще сте някаква алтернатива“, обяви още Цветанов.

„Много ми е интересно защо никой не говори за начина на финансирането на кампаниите и в парламентарните избори, и в президентските. Дарителите винаги са били под 450 лв., за да избегнат декларирането и да може да има и други задкулисни неща, които може би дават възможност на някои да влизат във властта. ПГ на ГЕРБ, всичките кампании, които сме правили, са били финансирани с ясен източник“, завърши Цветанов.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории