Антон Тодоров захапа Румен Радев: Знаем как са унищожавани документи в президентството! За „Грипен“ са давани пари под масата…

Антон Тодоров

Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров не спира с атаките си срещу БСП и президента Румен Радев. В сутрешния блок на Нова телевизия той отново захапа опонентите си.

„Започна едно извинение към него за това, че споменах негова любовница. От тук нататък ще говоря за неговата муза, която през 2014 г. той е назначил на допълнителен договор като пиар. Ние също искаме мир, но той отдавна искаше да вдигне самолета“, заяви депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров.

По-повод думите му за стимулирането, Тодоров заяви, че комисията за бойните самолети има сериозни съмнения, че Румен Радев като ръководител на екипа си е позволил волности, които излизат от параметрите на поведение, което не подлежи на санкция. „В не една и две държави има разследвания. Където е имало сделки на „Грипен“, са давани пари под масата“, заяви депутатът.

„Това не е богучовек, преди 3 години е бил ръководител на интегрирания проект и е назначил своята муза, да каже това не е ли шуробаджанащина“, допълни още Тодоров. Той допълни, че има не едно и две разследавания, редица журналисти не се страхуват да правят проверки, но у нас няма такива, които искат да „пипнат богучовека“. „Не знам дали е авджия, но „Грипен“ може да му направи един лов“, заяви още Антон Тодоров.

„Вчера г-н Цветанов каза нещо много интересно, да погледнем всяка страна около нас членка на НАТО, с какви самолети разполага. „Грипен“ при едно от последните учения не са могли да дори да заредят в Малта. „Грипен“ е една играчка и на фона на Ф-16 е една бутикова измишльотина. В Швеция нямат проблем да разследват“, заяви Тодоров.

На въпрос, кой се страхува да направи проверка, Виктор Николаев твърди точно обратното, а точно че не се казва нищо. Тодоров показа документът, с който е писал опорни точки за „Грипен“ и припомни, как 13 години се бави процедурата, а само за месец по време на служебното правителство е взето решение за „Грипен“. Това е продукт на задкулисие и, ако не беше Антон Тодоров нямаше да го има и този документ, нямаше да го има документът и за шифрограмата. Тя е изпратена до него на първо място, в момента тече проверка на ДАНС в президентството“, заяви депутатът. Той изпрати колегата си Филип Попов в първи курс по право и да проверки, дали да се четат такива документи и от кого.

„Ние сме много по-добри от ченгетата ви, знаем как са унищожавани документи в президентството“, заяви Тодоров.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.