Пълна лудост! Две дами дължат по 100 000 лева на КАТ от неплатени глоби…

полиция

Две дами са ударили рекорд по брой извършени нарушения на пътя и са натрупали по около 100 000 лева дългове от актове и фишове към КАТ, пише в. „Телеграф“. Заедно с жените в топ 3 попада и един мъж, който също има задължения от глоби от около сто бона от санкции, които отказва да плати.

Поне по около 50 пъти са били засичани от пътна полиция топ джигитите. И тримата са без книжки, защото са им прибрани заради отнети точки. „Минават на червено, изпреварват неправилно, движат се в бус лентите, говорят по телефона, карат без колан…“, изброяват прегрешенията им от КАТ.

Рекордьорите са дадени на НАП, но агенцията по приходите не може да си събере нищо, тъй като на тяхно име не се води нищо и те са безработни, а и са неоткриваеми.

През последния месец наред с най-големите джигити, от агенцията по приходите се опитват да издирят и други 6200 длъжници, които са им били предоставени от КАТ в края на август. Сумата, която ще бъде събрана, ако всичките те си платят, е към 420 хил. лева – по около 80 лева средно на човек.

40 на сто от длъжниците обаче се оказва, че са си платили, но Пътна полиция не е отразила това. Сега те ще трябва да доказват пред НАП с документ, че плащането е факт.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.