Андрей Гюров разобличи лъжа на Петков: Кириле, това не е вярно! Не съм приемал поста

payimage-565166

Не съм приемал да стана кандидат за служебен премиер, заяви подуправителят на БНБ Андрей Гюров, цитиран от Нова телевизия.

Така Гюров опроверга Кирил Петков от ПП, който по-рано през деня, критикувайки избора на президента Радев за служебен премиер, каза, че бил сигурен, че Андрей Гюров би приел да е кандидат за служебен премиер.

„Като подуправител на БНБ и ръководител на управление „Емисионно“ съм пряко ангажиран със стратегическата задача за присъединяване на България към еврозоната. Нещо повече, към момента и Законът за БНБ, и правилата на Европейската централна банка не позволяват съвместяването на професионални и политически позиции“, допълни още той.

Гюров подчерта, че Централната банка е независима институция и като неин представител категорично смята, че не е добра идея тя да се въвлича в политическия процес, а имената на ръководителите ѝ да бъдат замесвани в политически дискусии.

„Подробностите от разговора между мен и президента не са публични и не съм ги коментирал. Единствена позиция, която и към момента мога да споделя, е, че не съм дал съгласие за служебен премиер“, каза още подуправителят на БНБ.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории