След срещата с халтураджиите на Слави и върнат мандат, Радев обяви: Спешно започвам да търся премиер

7 Dni Sofia28.03.2024
1

Най-малката партия в парламента – ИТН, получи третия мандат за съставяне на кабинет от президента Румен Радев. Папката бе задържана само секунди, преди да бъде върната на държавния глава празна.

Президентът подчерта, че ситуацията показва, че става все по-трудно и не може да се състави управленско мнозинство.

Вие неведнъж сте деонстрирали вашата позиция. До седмица трябва да върнете мандата с ваш министър-председател.

Напълно разбираме трудната ситуация, в която ни поставиха ненужните промени в Конституцията. за съжаление в това НС гласовете ни бяха твърде малко, заявиха от ИТН.

Правителството, което управляваше, отдавна определихме като вредно. Затова се радваме, че тази агония приключва. Декларирахме, че трябва да се отива на избори и да решава суверенът.

Един от големите пороци е разминаване на думите преди и по време на избори и се надявам, че това свършва, заяви от своя страна Румен Радев.

Веднага след традиционното кафе, започвам срещи с всички кандидат-премиери, увери Радев. Той заяви, че е отложил всички свои срещи. Ще направя всичко, за да може този процес да бъде ускорен, увери той.

Вчера, държавният глава връчи мандат за съставяне на кабинет на втората политическа сила – ПП-ДБ, но премиерът в оставка Николай Денков веднага върна празна папка.

Президентът не пропусна да припомни на „Промяната“, че тъкмо те са усложнили процедурата със съставяне на служебен кабинет заради промените в Конституцията.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории