ИЗУМИТЕЛНИ ИДИОТИ! ПеПе предложи на „лицето на мафията“ Габриел да е премиер с техния мандат

Мандат - връчване - брифинг

ПП-ДБ са решили да отправят предложение към ГЕРБ за осъществяване на втория мандат. Формацията смята да вземе мандата за съставяне на правителство от Румен Радев и да опита да го изпълни. Това е било обсъдено на заседание на ПГ на ПП-ДБ, съобщава „24 часа“, като се позовава на свои източници. Предстои решението да бъде одобрено от политическите органи във формацията ПП, ДСБ, „Да, България“ и ще стане ясно във вторник.

По време на срещата е обсъдено да бъде поискан кандидат премиер да бъде Мария Габриел, която вчера отказа да продължи преговорите с ПП-ДБ, продължили повече от две седмици, поради липса на разбирателство и нови, и нови изисквания за постове и министерства от страна на ПП-ДБ. Друг вариант за кандидат премиер от ПП-ДБ виждали в лицето на председателя на Народното събрание Росен Желязков.

По време на срещата било изтъкнато, че при предсрочни избори от ПП-ДБ ще съберат около 10% подкрлепа, затова трябвало да търсят за разговори ГЕРБ за съставяне на правителство.

Ако все пак се стигне до предсрочни избори от ПП-ДБ предпочитали те да са седмица преди европейските. Така новите депутати да се избират на 2 юни, а европейските на 9 юни.

Пред депутатите лидерите на ПП-ДБ признали, че са били готови да се откажат от падането на следствената тайна за парламентарни анкетни комисии като тази за убийството на Мартин Божанов-Нотариуса. Те изтъктаха това като пречка за подписване на споразумението.