Няма да повярвате какво наредиха на депутатите от ППП и ДеБъ за вторник

7 Dni Sofia24.03.2024
payimage-582432

Депутати от „Продължаваме промяната – Демократична България“ имат инструкция да се прибират спешно в София и задължително да са в парламента следващата седмица. Това стана ясно от пост на народния представител Манол Пейков, който е на посещение в Япония.

„Мда-аам, и тогава настъпва моментът, е който получаваш онова заветно обаждане, ЧЕ СЛЕД 48 ЧАСА трябва да си на линия на „Дондуков“ 2 в София, България, жив или мъртъв. – и ти вдигаш телефона и без да се поколебаеш дори и за миг, сменяш датите на всичките си полети за връщане, събираш си багажа“, написа късно вечерта депутатът Манол Пейков в личната си Фейсбук страница.

Малко по-късно постът беше редактиран, като от първоначалния му вид изчезна срокът от 48 часа.

В полза на спекулациите, че двете водещи политически сили може да са намерили общ тон в диалога, дойде и решението на ПП-ДБ да отмени всички медийни участия на свои представители, пише бТВ.

48-часовият срок от първоначалния пост на Манол Пейков съвпада с вторник – вероятният ден за извънредно заседание на Народното събрание, което да гласува ново правителство. А задължителното присъствие се свързва с важността на всеки ден глас. Тя нарасна значително, след като миналата седмица коалиционните партньори на ПП-ДБ – партиите „Зелено движение“ и „Средна европейска класа“, обявиха, че депутатите им няма да гласуват „за“ кабинет на ГЕРБ.

Друго интересно в публикацията на Пейков е объркания адрес на Министерския съвет, който не е „Дондуков“ 2, защотро там се помещава президентсвото на Румне Радев.