След Надка и Зарица, Христо Иванов се готви да набута нова държанка за министър, иска МВР!

Полицай на годината - церемония - награди

Христо Иванов иска да махне Калин Стоянов и да сложи за шеф на МВР Ивелина Дундакова, твърди Епицентър. бг.

И днес продължават преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за съставяне на общо управление като апетитите на „Промяната“ за повече властови позиции се увеличават.

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов бил категорично против оставането на Калин Стоянов начело на МВР.  За поста вътрешен министър Иванов искал да сложи Ивелина Дундакова, настоящ зам.вътрешен министър, което предизвикало недоволство от страна на ГЕРБ.

Иванов обаче иска да разшири периметъра на влиянието си в структурите на службите, прокуратурата и КПКОНПИ и в момента буквално „извива ръце“ на Борисов.

Вече е известно, че Христо Иваноов е  сложил името на съдия Йонко Грозев като бъдещ главен прокурор на масата на преговорите с ГЕРБ-СДС в настойчивите му опити  за овладяване на прокуратурата.

Към това се прибавя и искането му той да определи кой да бъде избран за председател на КПКОНПИ.

Кирил Петков пък неотменно говори само за смяната на ръководствата на службите и така преговорите отново са зациклили.

Асен Василев пък настойчиво иска да сложи свой човек в ОДП Хасково.

Номинираната за премиер Мария Габриел заяви в пектък вечерта в „Панорама“, че преговори ще има и през почивните дни. „Оставам отворена за преговори“, заяви Габриел като даде да се разбере, че консенсусът още не е постигнат.  От думите ѝ се разбра, че този път от ГЕРБ няма да поставят нови крайно срокове.