Пеевски взе думата извънредно! Това е края на Христо Иванов, разкритията са зловещи

1

„Трябва да направят правителство, не мога да разбера всички тези обяснения на кой сме по-приятели. На двамата съм приятел и съм работил с тях за България. Не мога да разбера какво обеснява Христо Иванов в това споразумение, защото този текст лично съм го написал с Кирил Петков“. Това заяви пред журналисти лидерът на ДПС Делян Пеевски.

Той благодари на „своя приятел Кирил Петков“, че е потвърдил думите му. Пеевски изрази неразбиране каква е тамата за службите. „Два пъти е имало решение за нов шеф на ДАНС. Първо беше предложено на Атанас Атанасов, който мисли месец и отказа. После съветника на Николай Денков, Веселин Марков, на която кандидатура се противопостави Кирил Петков“, заяви Пеевски.

Лидерът на ДПС изрази мнение, че службите работят добре, в доверие с евроатлатническите партньори и вижда единствено желание за политическо овладяване на службите. „Не мога да разбера какъв име е проблема, единственото политическо назначение в ДАНС е това на Петър Петров, бивш депутат от ПП-ДБ. По повод падането на следствената тайна, не са се разбрали. Ние сме против, защото това нарушава всичко по делата. Това е неграмотно и като видях, още като правихме Конституцията видях, че не разбират и им помагах“, заяви Делян Пеевски и допълни, че той, заедно с Атанас Славов и Христо Иванов са правили поправките в Конституцията.

„Христо беше всеки ден в моя кабинет и номера с врага ДПС няма да мине. Той има една цел да овладява проктуратурата и съдебната власт, аз казах че няма как да стане. Лъжата трябва да свърши. ПП-ДБ не могат да работят  с „Възржадане“, ние също, ГЕРБ имат решение на конгреса, че не могат да работят с БСП“, заяви Пеевски. Той допълни, че от ПП-ДБ са искали ДПС да не бъде вписвано в споразумението при вземане на решения само за пред техните избиратели, но е ясно щой стои зад решенията.

„Христо Иванов вижда, че не може да овладее съдебната власт и плетене всякакви игри с олигарсите. Човека който хвърля държавата в избори е Христо Иванов. Моите приятели Кирил, Наско, Асен да му кажат да си седне на столчето и да не бута държавата в нови избори“, категоричен бе Делян Пеевски.