Бойко Борисов излезе и обяви: Не искам да преговарям с Кирил Петков да ми троши пак бутилки в масата

Народно събрание - ГЕРБ - брифинг

Спорът беше за министър Тагарев, рацзкри на пресконференция лидерът на ГЕРБ  Борисов. И обърна внимание, че са направили компромис корумпираният Димитър Илиев да остане начело на Министерството на младежта и спорта.

Борисов припомни, че президентът издава указ само за министър-председателя – всички министри могат да бъдат подменени.

От тях самите знаем, че много искат да са министри, а от снощи вече не искат, каза Борисов.

Какво да ви кажа – много е трудно да накарам партията да се върне назад, обърна се към медиите лидерът на ГЕРБ. Според него „вчера не направихме това, което те направиха преди седмица, когато в Букурещ разбрахме за оставка на правителството.“

Нали не ги интересуваха министрите?! Защо спорим по тях?, попита риторично Бойко Борисов.

„Още преди месец с господин Петков сме разговаряли по рокадите в кабинета“, отбеляза Борисов.

По думите му от ГЕРБ-СДС са склонни да продължат преговорите.

„Казахме, че сме готови да ротираме само премиера и вицепремиера, като Николай Денков получава поста на вицепремиер по европейските въпроси. Първото, което може да ни върне на масата е едно голямо „Извинявай“, каза още Борисов.

Той разкри и защо не иска да се среща с лидерите на сбирщината ПП-ДеБъ. „Аз съм лидер, те са пет-шест, идват на среща и започват да се нахвърлят. Те нямат култура да водят преговори. Да не обиждат, да използват епитети. За какво да ходя пак на срещи и да гледам как Кирил Петков си чупи шишета в масата, разкри Борисов.