Румен Радев прати говорителя си в БНТ да заплаши двама министри със затвор: Открадната е една магистрала!

антон кутев

„Преговорите между ГЕРБ – СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ са политически пазарлък, става дума за борба за постове“.

Това заяви бившият говорител на служебните правителства Антон Кутев в ефира на БНТ.

Ако борбата е да провеждат съдебна реформа – това не е съдебна реформа. Съдебната реформа не работи, защото Сарафов чака да бъде назначен за главен прокурор. Той трябва да бъде назначен от мнозинството в НС. Как ще тръгне да ги разследва?, попита той.

На въпрос какво би направил ако беше говорител на това правителство, Кутев отговори: „Ще бягам с 200“.

Логиката на това управление е, че нещо се заглушава. Смъртта на патриаха за тях се оказа удобна. Измести за няколко дни темата. Но те пак се връщат на терена, сега пак се карат как ще разделят министерствата, добави Кутев.

Не мога да кажа какво договарят, но съм убеден, че разпределят порциите във властта. Правилно е и двете партии да са във властта, каза още той.

Интересът на ПП е да останат на власт. Когато бяха в служебния кабинет, президентът управляваше. ПП печелят властта и оттам печелят милиардите. Днес на обяд ще има правителство, защото имат милиарди причини в левове, а може и в евро.

Според него, ако падне правителството АМ „Хемус“ излиза на преден план. „Не знам защо финансовият министър мълчи в момента. Изчезнали са едни милиарди и никой не пита. Милиарди са изхарчени, срокът е минал – за мен това е кражба на магистрала.“

По думите му „чисто математически“ ГЕРБ могат да направят коалиция, а ПП не могат да го направят. „Борисов им извива ръцете. Президентът им даде мандата вчера, те могат да го върнат след 7 дни. Но той казва утре. Това е извиване на ръце“, каза още Кутев.

Относно списъкът с бъдещ състав на Министерския съвет, Кутев заяви: Това е тест на имената.

„ДПС е в много комфортна ситуация. Тя има интерес да продължат нещата и ще направи всичко възможно да продължи. При регулаторите ще има един човек на ДПС, един на ПП и един на ГЕРБ“, допълни още Антон Кутев.

 

Става дума за извиване на ръце, борбата не е за политики, борбата е за постове, изтъкна говорителят на последните служебни правителства на Румен Радев. Ситуацията в момента в държавата прилича на водевил на Антон Кутев.

Логиката на това правителство е, че нещо се заглушава. А властта няма никакъв план, смята още Кутев, който вижда единствено разпределяне порциите на властта. В името на сглобката не се пита за корупцията.