ПП осраха преговорите с ГЕРБ! Спешна пресконференция на партията на Бойко: Отиваме на избори

ГЕРБ - брифинг

Преговорите между ГЕРБ и ПП са завършили с неуспех и отиваме на избори. Това стана ясно на извънреден брифинг на ГЕРБ-СДС. Утре Мария Габриел ще върне празна папка на президента Румен Радев.

„Искам да кажа, че от самото началото на преговорите се включихме добронамерено и конструктивно. Не сме изпращали избирателно информация на медиите. Още на първия етап от преговорите стана ясно, че имаме допирни точки, но имаме и различния“, разказа Мария Габриел.

Имало е фундаментално различие в идеята имат ли ГЕРБ право да бъдат равноправен партньор.

„Не можем да се съгласим ГЕРБ да бе бъде третиран равнопоставено. Не съм си позволила обиди и епитети, при цялото ни уважение, поставихме рамка, поставихме приоритети. Дори и днес предложихме да бъде гласуван състава на сегашното правителство с готовност за смяна на министри“, обясни тя.

ПП са настоявали Асен Василев да е министър, да имат цялата власт, а ГЕРБ да не разполага с нищо. Върхът на мерзостта на ПП бил факта, че спрели предложена жена от ГЕРБ за министър, заради… фалшив клип в интернет, заради който тя е осъдила партията на Кирил Петков.

„Те искат цялата власт на всяка цена“, каза Деница Сачева. Нито един член на ПГ на ГЕРБ/СДС не заслужава подобно отношение. Ако утре до 12 ПП/ДБ решат да споделят властта, а не да я държат за партийни функционери, можем да говорим“, допълни тя.

„8 дни преговаряме и искаме да имаме равнопоставеност, няма как да се твърди, че ГЕРБ-СДС е само гумен печат и не иска да участва и ние да бъдем включени и да има равнопоставеност. Непрекъснато имаше упреци към нас, към нашите предложения имаше атаки. Към колегата Деница Николова, за която имаше компроматен клип, беше казано, че нейното име не може да бъде обсъждано. За нас подобно отношение към ГЕРБ е неприемливо. Реформите са факт благодарение на ГЕРБ-СДС и благодарение на нашето единно гласуване, въпреки че имаме различия. Всички брошки на ревера са заради ГЕРБ-СДС. Нека си намерят партньор и да си я осъществят сами. До последно оставихме възможността да има възможност този кабинет да остане и да поработим дали може да имаме равнопоставеност“, каза тя.

„ПП-ДБ няма как да тестват ГЕРБ. Ние имаме професионалисти и експерти. Да ни се поставят условия, няма как да се случи“, каза Теменужка Петкова.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории