Шефове на заведения на „Витошка“ към МВР: Озаптете мигрантите! Да не въвеждаме ред ние

1

Най-големите столични организации на заведенията настояват за спешни мерки във връзка с насилието от мигранти.

Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията в България, Браншова асоциация на ресторантьорите – София – регионална структура на БХРА и Българската асоциация за туризъм настояват за спешни мерки и среща с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, кмета на София Васил Терзиев и директора на СДВР Любомир Николов във връзка с инцидента на бул. „Витоша“, при който мигранти извършиха насилие над български тийнейджъри.

„Обръщаме се към вас като представители на четирите най-големи организации, обединяващи сектора със заведения за хранене и развлечения в София.

Ние, както и всички наши членове, а вярваме и гражданите, сме изключително притеснени от тежкия инцидент, при който на бул. „Витоша“ мигранти нападнаха български тийнейджъри и извършиха срещу тях физическо насилие.

Въпреки че подобни случки сякаш започват да се смятат за нещо нормално в много от големите западноевропейски градове, ние ги считаме за недопустими в прекрасната ни столица!

До скоро България и София се считаха за сигурно и привлекателно място както за български, така и за чуждестранни туристи. И ние държим това да продължи да бъде така!

Призиви за въвеждане на ред със собствени сили, ако държавата е неспособна да се справи. Ние все още вярваме на българските институции и се надяваме те да свършат работата си, за да не се налага да я вършим ние.

Във връзка с гореизложеното настояваме за спешна среща с наши представители и моментално предприемане на съответните мерки за предотвратяване на подобни инциденти“, пишат в отворено писмо от четирите организации.

 

В същото време стана ясно, че утре пред МВР се организира протест под надслов „Вън мигрантите от България“. Събитието е обявено във Фейсбук и негови организатори за няколко младежки организации.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории