Депутат от ДеБъ си даде задника на Бойко: Готов съм за още бой, но само да има правителство

7 Dni Sofia07.03.2024
1

България няма нужда от нови избори, подчерта пред БНТ депутатът от „Демократична България“ Владислав Панев. Във връзка с критиките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за прибързаната оставка на акад. Николай Денков, народният представител коментира:

„Тази оставка беше свързана със споразумението за ротацията. На деветия месец акад. Денков трябваше да подаде оставка, което той и направи. Оттук нататък чакаме президента да обяви графика за консултации и след това за връчване на мандати. Не виждам какво може повече да се протака. Ако не можем да се разберем за 10 дни, няма да можем да се разберем и за 2 месеца“, подчерта депутатът.

Според него, е важно съдържанието на споразумението, което би могло да се подпише между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, а не формата.

„Девет месеца парламентарното мнозинство функционира що годе нормално, направиха се доста реформи и предстоят още такива. Има положена основа. Предстоят много интензивни, тежки преговори за това какво ще прави изпълнителната и законодателната власт“.

„Ако не се разберем за действията на кабинета и законодателната власт, за максимално чиста процедура за избор на регулатори, за промени и реформи в службите, по промени в ключови закони, които касаят либерализирането на пазара, то въобще няма да стигнем до имена на министри. Важно е регулаторите да се превърнат не в бухалки, а в арбитър.“, добави депутатът.

„Страната няма нужда от нови избори. Готови сме да отнесем още бой, за да има правителство“, добави Панев.