Борисов: Хубаво, махаме майката на моя депутат от КЗК! Но другото на кабинета е катастрофа

1

Как правителството да стане по-работещо след ротацията – това призова да помислят лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов (не)коалиционния си партньор Кирил Петков.

„Господин Петков по-добре да се замисли как би изглеждало едно такова правителство, как бихме отговаряли на тези въпроси, които са в парламентарната зала, защото от това, което питат, виждам, че много неща не са свършени. Това трябва да бъде нашия отговор с господин Петков – как да направим по-работещо правителство“, каза Борисов.

Експремиерът изрази готовност двете формации да сменят шефката на Комисията за защита на конкуренцията Юлия Ненкова. За нея от седмица насам ПП-ДБ повтарят всеки ден, когато говорят колко е важно регулаторите да са независими и да не се избират партийни лица. Ненкова е майка на депутата от ГЕРБ Александър Ненков.

„Да го бяха сменили. Имаха три години пропуснати. Сега за два дни им се виждало много“, коментира Борисов.

Той отново посъветва коалиционните си партньори да намалят медийните си изяви.

„За няколко дни припряност става въпрос? При положение, че вчера ясно обясних – готово е споразумението, на пети го обявявам в 12,00 часа на партията, защото това не са хора, които могат да гласуват без да мислят, разясняваме защо искаме коалиционно споразумение, а не сглобки“, отговори Борисов на въпрос достатъчно ли ще е времето от 6 до 8 март за преговори и финално решение за коалиционното споразумение. Вчера Кирил Петков се усъмни, че Борисов нарочно протака.

Борисов твърдо заяви, че ако от Европейския съюз у нас биват връщани бежанци с присъди и белезници, то те трябва незабавно да бъдат върнати или в родните си страни, или трябва да се върнат обратно в изпращащата страна, за да се занимае тамошното правосъдие с тях.

„Това е важно. И КЗК е важно, но него можем да го направим веднага. А ако кабинета са допуснали подобни неща, това е катастрофа“, каза Борисов. На въпрос това не е ли в ресора на Мария Габриел той отговори: „Няма значение от кой ресор е. В случая, когато говорим за правителство, не ме интересува кой от кой ресор е“.

Той заяви, че още сега ще иска доклади, за да провери дали има такива хора у нас, както и кой е виновен.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории