БСП с много странна листа за евроизборите: ВигеЙнин, рогоносец и чаровник за лично ползване на Нинова

payimage-569868

БСП вече избра кой ще бъде водач на листата й за европейския парламент. Това ще е Кристиян Вигенин, твървди Lupa.bg, позовавайки се на редови социалисти. Кандидатурата му ще бъде официално оповестена след няколко седмици. Тази година левицата мислела отрано да започне кампания, а не да чака последния момент.

Повечето хора на „Позитано“20 са озадачени от избора на лидерката. Досега се смяташе, че тя ще пробва да се спаси в Брюксел и ще се кандидатира за евродепутат. Нинова обаче се отказала и се впуска в битка за трети лидерски мандат в БСП – нищо, че това противоречи на устава на партията, който самата тя предложи и утвърди.

В листата за европейския вот на БСП под №2 ще бъде поставен Георги Свиленски, а след това се нареждат личният й чаровник Иван Ченчев, който само заради това е депутат  и близкия до партията журналист Велизар Енчев, който за кратко бе и депутат в един от парламентите от листата на БСП. Това обаче едва ли има някакво значение, тъй като според социолозите партията-столетница ще успее да прати не повече от един депутат в Брюксел. Изборният праг за европейските избори е 5,83%.

Нито един от досегашните евродепутати на БСП – Елена Йончева, Цветелина Пенкова, Петър Витанов и Сергей Станишев, няма да бъде включен в листите.

Възможно е Йончева и Витанов да се кандидатират от името на „Левицата“, мълви се усилено в партийните централи.