Пеевски: ПП-ДБ да не се държат като в детската градина, да седнат и да се разберат

делян пеевски

„Ще разберем тогава дали са разбрали ПП-ДБ къде са, или са дечица в детската градина. Ако са разумни хора, сериозни политици, няма да хвърлят държавата в криза.

Ще си направят явна коалиция, за да няма нищо скрито и тъмно. След като видим какво ще правят, ние ще преценим кое и как ще подкрепяме“, това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента.

Думите му бяха в отговор на въпрос заложената от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов хронограма на разговорите с ПП-ДБ в следващите седмици, в която датата за разбирателство е 8 март.

„Правителство да има за ДПС е важно. Държавата не трябва да бъде хвърляна в криза“, отсече Пеевски.

„За всичко друго – регулатори, какво ще бъде, това са бъдещи преговори, които трябва да се водят. Но сериозните мъже трябва да седнат сериозно, сериозните партии да преговарят и да направят стабилно правителство.

Това трябва да бъде в името на България. Партийните пристрастия и всякакви нажежавания трябва да се оставят настрана.

Защото гледам вчера премиерът, който почти е в оставка, се изходи по неподходящ начин и са направи на мъж. нека си прибере това самочувствие. Той е просто един назначен премиер от парламента. Да остави лидерите на партиите да преговарят и да не прави неща, които могат да бутнат България в криза“, добави той.

„Не е сериозно за един премиер да казва – това „да“, това „не“, без да е прочел нещо. Нека се научи да чете, да гледа. Мислех, че за тези 9 месеца е станал по-мъдър. Вчера не го видях това, напротив“, коментира Пеевски.

„Изборите винаги са вариант. За ДПС това е чудесен вариант – 2 в 1. Ние сме готови за избори, но не е добре за държавата. Ние трябва да мислим за хората, какво се случва с тях при тези трусове.

Видяхте какво беше през тези години. Това не е добре за държавата. За ДПС е важен държавният интерес и хората. След това слагаме на второ място партийния си интерес. Нека го направят и другите, да бъдат като ДПС и да мислят за България“, призова той.