Борисов: Отиваме на избори, ако на 8 март не се случи това!

Парламент - заседание

„Продължаваме промяна-Демократична България“ (ПП-ДБ) вече са в предизборна кампания. Ние сме партия за европейското развитие на България.

Европа работи с коалиционно споразумение, а не със сглобка. Ще проявим хладнокръвие и ще извървим пътя“ – това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание (НС).

„Ние ще проявим търпение. На 5 март ще представя на партията коалиционното споразумение, на 6 март ще го дам на колегите от ПП-ДБ да го четат.

След това имаме конгрес на ЕНП в Букурещ. И на 8 март, ако сме се разбрали, вървим напред, ако не сме се разбрали – гласуваме оставката на Денков и правителството и отиваме на избори“, каза Борисов.

„Спокойно и търпеливо ще се опитаме да преглътнем предизборната им кампания“, добави той.

„Споразумението ще бъде за Министерски съвет, регулатори, съдебна система. Сега всички министри са техни и не ги интересува.

Ако правилно разбирам, новите парламентарни избори ще бъдат заради регулаторите. Явно в кампанията няма да си говорим за политики, а за регулатори“, каза лидерът на ГЕРБ и уточни, че няма обяснение за нахалството на ПП-ДБ.

Той обясни, че регулаторите се разпростират в голяма степен върху това, което правителството или общините правят. Затова първо министрите и кметовете трябва да си свършат работата, след това регулаторите си вършат работата.

Борисов коментира и думите си от сряда, че иска смяна на военния министър Тодор Тагарев, който по-късно обаче заяви, че няма да подаде оставка: „Това си е негова работа. Това са лични избори.

От всичко, което разбрахме през вчерашния ден, господин Тагарев не е свършил и 1/5 пот нещата, които трябваше.

Ние сме му помогнали във всичко. Не могат да ме убедят, че са си свършили работата“.

Лидерът на ГЕРБ бе попитан и кои други министри трябва да бъдат сменени, но отговори така: „Нека мине оценката на Денков и Габриел!Очевидно е, че Тагарев е за смяна. Как аз да му напиша висока оценка, като той призна, че БТР-ите за Украйна още са в София“.