Съсед по делото „Ал Газзи“: Видях Илиян да лежи и викове: „Защо го наръга?“

payimage-56628744444444444444444_7571329371905879301_big_3285543441485462332_big

На поредно заседание по делото „Ал Гаази“ съсед на обвиняемия даде показания за фаталната нощ на 9 януари 2022 година, когато след заря и последвал скандал, заради фойерверките, живота си губи 32-годишният Илиян Илиев от столичния квартал „Люлин“.

Тогава Илиян празнувал раждането на дете на свой приятел. Компанията направила заря, като това подразнило съседа им Денис ал Гаази, който слезнал при тях, като им направил забележка. Именно той е обвиняем за това, че в тази нощ, според обвинението, е наръгал с нож Илиян, който малко след това умира от прорезната рана.

„Около 23 ч. спях и се събудих от гърмежи. Реших да погледна през балкона. Видях, че се гърмят фойерверки. Бяха навън около 7-8 човека. От съседния блок някой им извика: „Вие луди ли сте…“, разказа пред съда свидетелят днес.

„Гърмежите спряха, но крясъците продължиха и изведнъж някой изкрещя: „Защо го наръга“. Видях, че има човек, който лежи. Слязох долу, като там вече имаше и други хора. Отидох до мястото на инцидента с една съседка. Помня, че момчето лежеше на земята“, разказа още съседът от столичния кв. „Люлин“.

„Не беше контактно момчето“, допълни свидетелят, който уточни, че после пристигнала полиция и Бърза помощ.

На днешното заседание обвиняемият Ал Гаази поиска да бъде извикан и още един свидетел на разпит пред съда.

Защитникът му Мирослав Христов уточни, че искането е поради това, че въпросният мъж е бил по време на инцидента и е видял как „група лица се придвижват към обвиняемия“.

Това ще бъде и последният свидетел, който съдът ще допусне по това дело, обясни съдия Веселина Ставрева.

Следващото заседание съдът насрочи за 21 март.

През април се очаква да бъде произнесена и присъда до делото на първа инстанция.