Пеевски с остър коментар за Тагарев: Жалка гледка е да обвинява зам.-министрите

Парламент - заседание

Според Делян Пеевски всичко, което е направено за Украйна, е свършено от парламента. Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски каза това пред журналисти в парламента.

„Той не може да прати едни бронетранспортьори няколко месеца. Работа, която я свършихме с Борисов, с ГЕРБ и ДПС преди месец- всичко беше готово, подписано, направено, на 18 януари парите бяха осигурени, пратихме писмо до финансовия министър, той до ден днешен не ги е изпратил“, коментира Пеевски работата на министъра на отбраната Тодор Тагарев.

„Днес го гледам -жалка гледка, обвинява си зам.-министрите. Малко мъжко, да каже – аз съм виновен, не го пратих. Ходи напред назад, снима се само. Нулева работа за Украйна, всичко досега, което беше свършено, беше свършено от парламента. Тагарев свърши една голяма нула“, добави Пеевски.

Депутатът от ДПС коментира, че в правителството няма да участват по никакъв повод.

Според Делян Пеевски, когато има коалиция, споразумението трябва да се направи пропорционално на тежестта на партиите. Той добави, че няма как някой с много малко да иска всичко. Особено тези неща в проценти бяха супер грозни, делкането на държавата, допълни той.

Попитан дали смята, че е добра идея такова коалиционно споразумение между партньорите, Пеевски каза, че те трябва да са честни към българските граждани, да е ясно какво ще правят, как ще правят и да си го подпишат. „То е ясно, че те са в коалиция, няма защо да се лъжем. Коалицията е ясна и тя е между техните партии“, смята той. По думите му трябва да се сложат подписите, да сложат програма за цял мандат, да кажат какво ще правят, хората да прочетат.

По-рано днес Народното събрание включи в седмичната си програма за работа изслушване на министър-председателя Николай Денков във връзка с посещението му в Украйна и на министъра на отбраната Тодор Тагарев.

Попитан какво очакват да чуят от Тагарев в пленарната зала, Пеевски каза, че той лично не очаква нищо да чуе от него. Но нека да дойде, вие да го чуйте и вие да го питате, затова сме го викнали, добави той.

Попитан съгласен ли е с Бойко Борисов, че реално премиер е Кирил Петков, а не Денков, Пеевски отговори: „сто процента съм съгласен“. На въпроса дали Кирил Петков му се е извинил за това, че е обвинил, че ДПС има много назначения в регулаторите, Пеевски посочи, че не е чул извинението. Справката я пратихме, надявам се, че ще постъпи мъжки и ще се извини, добави той.